(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
jednoduchá buchta lehká jako pírko
Potřebné ingredience
☼250g pol. mouky, 250g cukru, 4 vejce, vanil.cukr, kyp.prášek, panák oleje, panák mléka, citr. kůru - korpus
☼1 vanil.puding, 1 vanil. cukr, cukr dle chuti, 1/2 l mléka = puding
☼a nakonec 2 ks zakysané smetany, 2 ks skořicového cukru
Postup přípravy
Vše na korpus smícháme, dáme na vymaštěný a pomoučený plech a necháme odstát. Mezitím si uvaříme klasický puding a ten do tvaru mřížky vlijeme na syrový korpus. Dáme péct. Zhruba 150oC a asi tak 25-30 minut- dle vaší trouby.
Po upečení na ještě teplou buchtu natřeme rovnoměrně 2 zakysané smetany a posypeme skořicovými cukry.
TIP : Ze skušenosti radím udělat buchtu den dopředu, je chutnější a naleženější - pokud ovšem vydržíte a nesníte jí :-)
TIP 2 : ten puding na buchtu lijte přes trychtíř neudělá vám to místy velké a naopak malé části pudingu bez korpusu a bude tam krásná mřížka jak se to upeče.
Po upečení na ještě teplou buchtu natřeme rovnoměrně 2 zakysané smetany a posypeme skořicovými cukry.
TIP : Ze skušenosti radím udělat buchtu den dopředu, je chutnější a naleženější - pokud ovšem vydržíte a nesníte jí :-)
TIP 2 : ten puding na buchtu lijte přes trychtíř neudělá vám to místy velké a naopak malé části pudingu bez korpusu a bude tam krásná mřížka jak se to upeče.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
čarodka2
(upraveno)
18. 8. 2009, 20:33
vypadá to jedle, jen prosím upřesnit - panák oleje a panák mléka, to nevím, kolik to je. díky.
Ilonáček
(upraveno)
17. 8. 2009, 21:01